Hoppa till huvudinnehåll

Åbovarvet överlät M/S Mardi Gras till Carnival Cruise Lines

Mardi Gras lähti koeajolle Turusta 28.9.2020.
Idag överlåter Meyer Turku M/S Mardi Gras till Carnival Cruise Lines Mardi Gras lähti koeajolle Turusta 28.9.2020. Bild: Kimmo Gustafsson / Yle Meyer Turku,Carnival Cruise Lines

Meyer Turkus överlåtande av det nybyggda fartyget M/S Mardi Gras är ett viktigt steg för företagets verksamhet, meddelar varvet. Det här gäller speciellt nu under coronapandemin.

Åbovarvet sköt upp överlåtelsen av fartyget två gånger på grund av coronapandemin. Ursprungligen var det meningen att fartyget skulle ha överlåtits redan i augusti.

Kryssningsfartyget drivs på LNG-gas, alltså flytande naturgas.

Koncernchefen för Carnival Cruise Lines, Christine Duffy, säger att de uppskattar samarbetet med Åbovarvet.

- Vi har arbetat i mycket nära samarbete med Meyer Turku och kan nu till våra passagerares glädje ta emot det nya fartyget, säger Duffy i ett pressmeddelande.

Fartyget har 2 600 hytter och 180 sviter och är det första kryssningsfartyget i världen med en berg- och dalbana ombord.

Från och med måndag kommer Åbovarvet att ha en tre veckor lång paus i sin verksamhet. Personalen tar antingen ut semester eller är permitterade. Orsaken är bland annat förseningarna i tidtabellen för överlåtningarna av fartygen.

Läs också