Hoppa till huvudinnehåll

NHL närmar sig nedsläpp – ligan och facket godkände preliminärt avtal för säsongen

Patrik Laine firar mål
Patrik Laine och Winnipeg kommer att spela i en kanadensisk division. Patrik Laine firar mål Bild: Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved contact: sales@iconsportswire.com http://iconsportsmedia. Patrik Laine,NHL,Winnipeg Jets

Om allt klaffar kommer NHL-säsongen att starta den 13 januari. Det blir 56 matcher i grundserien och lagen delas in i fyra olika divisioner. Men det finns fortfarande frågetecken kring den kanadensiska divisionen.

NHL har siktat på säsongsstart i mitten av januari och nu verkar det som att allt snart är klart. Ligan och spelarfacket har godkänt ett preliminärt avtal om start den 13 januari, bekräftar vicekommissionären Bill Daly.

Avtalet ska ännu godkännas av NHL:s styrelse och det väntas ske inom de närmaste dagarna.

Precis som det tidigare rapporterats delas de 31 lagen in i fyra olika divisioner, och samtliga kanadensiska klubbar kommer att spela i samma division.

Men det finns fortfarande frågetecken kring den kanadensiska divisionen. Enligt bland annat TSN måste hälsomyndigheterna i de kanadensiska provinserna godkänna planerna.

I fall hälsomyndigheterna inte ger sitt godkännande tvingas de kanadensiska klubbarna flytta verksamheten till USA under säsongen.

Inga träningsmatcher

Lagen kommer att spela matcher inom divisionerna och de fyra bästa i varje division går till slutspel.

Klubbarnas träningsläger startar den 3 januari, med undantag för de sju lag som inte spelade slutspel i somras. De får köra igång redan på nyårsafton. Inför säsongen kommer inga träningsmatcher att spelas.

Samtliga trupper kommer att innehålla 23 spelare, samt ytterligare fyra till sex spelare som reser med laget till matcherna. Spelarna kommer också att testas för coronaviruset varannan dag eller var tredje dag, och ska ha minimal kontakt med personer utanför laget.

Spelare kan också avstå säsongen av familjeskäl utan att straffas, men får då ingen lön från klubben.

Divisionerna:

Boston, Buffalo, New Jersey, NY Islanders, NY Rangers, Philadelphia, Pittsburgh, Washington

Carolina, Chicago, Columbus, Detroit, Florida, Minnesota, Nashville, Tampa Bay

Anaheim, Arizona, Colorado, Dallas, Los Angeles, Vegas, San Jose, St. Louis

Ottawa, Montreal, Toronto, Winnipeg, Edmonton, Calgary, Vancouver

Läs också