Hoppa till huvudinnehåll

Bekräftat: NHL kör i gång i januari – grundserien blir 56 matcher lång

Tampa Bay-spelare firar.
Tampa Bay-spelare firar. Bild: AFP / Lehtikuva Tampa Bay Lightning,NHL

Nu är det klart: NHL-säsongen inleds den 13 januari. Lagen kommer att spela 56 matcher i grundserien – och endast möta andra lag i samma division.

De senaste dagarna har det talats om att NHL strax är tillbaka. Vicekommissionären Bill Daly berättade i går att spelarfacket och ligan var överens om seriestart den 13 januari.

Nu är avtalet klappat och klart. Ligan meddelar att grundserien blir 56 matcher lång. De första matcherna spelas den 13 januari, och grundserien avslutas den 8 maj.

De 31 lagen delas in i fyra olika divisioner, samtliga kanadensiska klubbar spelar i samma division.

Detta eftersom trafiken över gränsen mellan Kanada och USA är begränsad på grund av pandemin. I grundserien kommer lagen endast att möta motstånadre från sina egna divisioner. I den kanadensiska "North"-divisionen möter lagen varandra nio eller tio gånger, medan lagen i de amerikanska divisionerna möter varandra åtta gånger.

Säsongen slutar i juli

Matcherna ska spelas i lagens hemmaarenor. Ligan säger sig vara medveten om att de flesta lagen – åtminstone inledningsvis – spelar inför tomma läktare. Man är också beredd för matcher i en eller flera "neutrala" hallar, ifall det blir nödvändigt.

I Stanley Cup-slutspelet deltar 16 lag, fyra från varje division. Slutspelet består av fyra omgångar, de två första ronderna spelas inom varje division.

En ny mästare ska vara klar senast i mitten av juli. Ligan hoppas sedan kunna följa en "normal" tidtabell för säsongen 2021/22.

De sju lag som inte deltog i sommarens slutspel inleder sina träningsläger den 31 december, medan de resterande 24 lagen samlas den 3 januari.