Hoppa till huvudinnehåll

Cocks gör förändringar efter motig höst – chefstränaren petas och spelare lämnar

Boris Dvorsek gestikulerar.
Boris Dvoršek kommer inte längre att fungera som chefstränare för Cocks. Boris Dvorsek gestikulerar. Bild: Kalle Parkkinen/Newspix24 handboll,Riihimäki Cocks,Boris Dvoršek

Cocks satte punkt för höstsäsongen med att bli utslaget ur EHF-cupen. Matchen mot RK Gorenje Velenje blev också Boris Dvoršeks sista som chefstränare för Cocks. Klubben kommer nu att stuva om i staben inför våren.

Cocks har inte varit lika dominant i herrarnas handbollsliga den här säsongen, och i Europaspelet tog det roliga slut i den tredje runda. RK Gorenje Velenje från Slovenien slog ut Cocks ur EHF-cupen på lördagskvällen.

Efter matchen meddelade Cocksägaren Jari Viita att det blir förändringar till vårsäsongen. Boris Dvoršek petas från uppgiften som chefstränare.

”Boris Dvoršek har erbjudits posten som assisterande tränare och det är upp till honom att bestämma om uppgiften är tillräcklig för honom. Vi kommer att presentera den nya chefstränaren efter julhelgen”, säger Viita på klubbens webbplats.

Bojan Zupanjac som fungerat som assisterande tränare under hösten hoppar in på planen igen och spelar efter nyår.

Italienaren Stefano Arcieri, som Dvoršek plockade med sig till Cocks, har spelat sin sista match för klubben och finns inte kvar i truppen då vårsäsongen börjar. 21-årige Arcieri hade ett kontrakt på 1+1 år med Cocks.

För Cocks inleds vårsäsongen den 20 januari då man möter Sjundeå IF på hemmaplan i handbollsligan.