Hoppa till huvudinnehåll

Mindre brand fick sin början i bageriet Salonens utrymmen i Åbo

Brandmän på taket. Lyftkran i förgrund
På taket av bageriet syntes brandmän och ett motorsågsliknande ljud kunde höras. Brandmän på taket. Lyftkran i förgrund Bild: David Fagerudd släckning av bränder

En mindre brand fick sin början i bageriet Salonens utrymmen i Åbo på Lillheikkilävägen. Branden var lokaliserad i bageriets takkonstruktioner. Flera räddningsenheter kallades till platsen.

På plats fanns en lyftkran och på bageriets tak kunde man se räddningspersonal arbeta. Både brandbilar och ambulans var närvarande.

Räddningsarbetarna hade varit tvungna att avlägsna några kvadratmeter tak för att komma åt att släcka branden. Rökskador har förekommit i bageriets produktionsutrymmen.

Vid tiden då branden började var produktionen igång och flera anställda var närvarande. Personalen hade evakuerats till bageriets parkeringsplats. Stämningen bland dem var lugn. Inga personskador skedde.

Produktionen fortsätter troligtvis på måndag.

Larmet till räddningscentralen kom klockan 15:15 och släckningsarbetet är nu slutfört. Ännu utreds brandens antändningsorsak.

brandbilar vid bageriet salonen
Här syns flera av räddningsenheterna vid bageriet. brandbilar vid bageriet salonen Bild: David Fagerudd släckning av bränder

Läs också