Hoppa till huvudinnehåll

Coronaviruset fortsätter att plåga Jokerit – tränaren Lauri Marjamäki satt i karantän och såg laget förlora tredje matchen i rad

Lauri Marjamäki.
Lauri Marjamäki. Lauri Marjamäki. Bild: Emil Hansson / All Over Press Lauri Marjamäki,Jokerit

Jokerit har skador och coronaviruset att brottas med då det återstår några dagar till julafton. I kvällens bortamatch saknades bland annat tränaren Lauri Marjamäki – och det blev dessutom tredje raka förlusten.

I omgångar har coronaviruset vållat problem för Jokerit under den här KHL-säsongen. Spelare och tränare har missat matcher – och nu gäller samma sak.

I kvällens bortamatch mot Vitjaz var Jokerit vingklippt. Flera spelare och två tränare fanns inte med i matchtruppen, meddelade Jokerit på sin webbplats.

Det handlade dels om skador, dels om ett positivt coronatest. På grund av testresultatet har de finska myndigheterna satt personer som tillhör laget i karantän på grund av smitta eller exponering.

Huvudtränaren Lauri Marjamäki var en av de som inte var med Jokerit i kväll. I stället fick Pekka Kangasalusta sköta om tränaruppdraget.

Jokerit sköt utan effekt

Kangasalusta fick se sitt lag skjuta stup i kvarten mot Vitjaz, men det var inte speciellt effektivt. Marko Anttila blev Jokerits enda målskytt – trots 53 avslut på mål.

Vitjaz vann med 2–1 och såg till att Jokerit har förlorat tre raka matcher. På tisdag väntar sista matchen före jul borta mot Dynamo Moskva.

I Jokerits uppställning saknades Iiro Pakarinen, Saku Mäenalanen och Brian O’Neill på grund av skada. Backen Sami Lepistö gjorde sin första match för säsongen och klockade över 26 minuter istid.

Texten uppdaterad klockan 21.24 med resultatet i matchen.

Läs också