Hoppa till huvudinnehåll

ÖT: Jaros målvakt och lagkapten Emil Öhberg tackar för sig: "Låter för definitivt att man ska lägga skorna på hyllan för evigt"

Emil Öhberg är målvakt i FF Jaro.
Emil Öhberg var förstemålvakt i Jaro. Emil Öhberg är målvakt i FF Jaro. Bild: Yle Emil Öhberg,FF Jaro

Jaro tappar sin förstemålvakt Emil Öhberg som lägger fotbollsskorna på hyllan – åtminstone för en säsong. Det uppger han i en intervju med Österbottens Tidning. Det kändes väldigt vemodigt då jag ringde till Jimmy Wargh, säger Öhberg som nu ska avsluta sina studier.

Den 27 år gamle målvakten Emil Öhbergs kontrakt löper ut och det blir inget nytt. Säsongen 2020 startade han i 21 av 22 matcher i division 1, trots att han dragits med skadeproblem.

– Det låter för definitivt att man ska lägga skorna på hyllan för evigt, men det blir åtminstone ett mellanår. Jag utesluter inte comeback en dag, men man måste komma ihåg att ersättningarna inte är speciellt stora inom elitfotbollen i Finland, säger Öhberg til ÖT (bakom betalmur).

Han levererade beskedet till Jaros nye chefstränare som säger att han blev överraskad.

– Det kändes väldigt vemodigt då jag ringde till Jimmy Wargh. Det var med darr på ribban så att jag klarade av det. Men så ska det också vara för fotbollen är något som jag har brytt mig mycket om. Det tog sin tid att acceptera det själv, men nu efteråt känns bra att jag har fattat mitt beslut.

"Ville satsa allt på fotbollen"

Nu ska Öhberg slutföra sina socionomstudier.

– Det var min ambition att bli klar till julen, men detta har varit ett speciellt år med coronan och skadan. Slutarbetet är klart och jag räknar med att ha kvar ungefär ett halvt år av studier.

Jaro var länge med i kampen om ligaavancemang, men avslutade svagt och fick nöja sig med en tredjeplats.

– Vi hade ändå så mycket att spela för under hösten att jag ville satsa allt på fotbollen, säger Öhberg till tidningen.

Valtonen förstemålvakt?

Jaro har i nuläget kontrakt med en målvakt, Topi Valtonen. För en månad sedan tecknade Valtonen, som deklarerat att han inte är intresserad av att vara målvaktsreserv, ett nytt kontrakt med Jaro.

Under den senaste månaden har Jaro tappat två anfallsstjärnor i Severi Kähkönen (AC Oulu) och Anthony Olusanya (HJK).

Laget tappar även en tung backpjäs. Österbottens Tidning (bakom betalmur) uppger att nigerianen Stanley Amuzie är klar för division 1-konkurrenten KPV.