Hoppa till huvudinnehåll

Erik Haula klar för Nashville – återföreningen med goda vännen Mikael Granlund en slump: "Ett roligt sammanträffande"

Erik Haula i Carolina.
Erik Haula. Erik Haula i Carolina. Bild: /All Over Press ishockey,NHL,Erik Haula

Först Mikael Granlund, och nu Erik Haula. Nashville Predators har under det senaste dygnet värvat två finländska anfallare. Haulas kontrakt är ettårigt och värt 1,75 miljoner dollar.

Ässätprodukten Haula kallades i oktober av The Athletic-skribenten Pierre LeBrun för marknadens bästa center. LeBrun sade sig då vara förvånad över att finländaren ännu var utan klubb och att han hört att tio-tolv klubbar visat intresse för Haula.

Ett par månader senare har Haula äntligen hittat en arbetsgivare för den kommande säsongen som har premiär den 13 januari.

Haula har – precis som Mikael Granlund – skrivit på ett ettårskontrakt med Nashville Predators. Haulas kontrakt är värt 1,75 miljoner dollar, vilket är en miljon mindre än vad han tjänade förra säsongen, då han representerade både Florida och Carolina.

Under förra säsongen blev det 12+12=24 poäng på 48 grundseriematcher för Haula, som har gjort sammanlagt sju NHL-säsonger och också spelat i Minnesota och Vegas.

Hade inte koll på Granlunds planer

I Minnesota spelade Haula några säsonger tillsammans med Granlund. Predators offentliggjorde både Haulas och Granlunds kontrakt på onsdagskvällen.

På Predators webbplats berättar Haula att han inte visste att också Granlund förhandlade med samma klubb.

– Det var ett roligt sammanträffande. Det var inte så att vi båda hade kontrakten på borden samtidigt och snackade ihop oss, ärligt talat så var det ett sammanträffande, menar Haula på Nashvilles webbplats.

På tisdagen kunde Haula och Granlund konstatera faktumet via ett videosamtal. De är goda vänner sedan tiden i Minnesota, och känner varandra ända sedan tiderna i juniorlandslagen.

– Det är ganska galet när man tänker tillbaka. Vi blev riktigt goda vänner i Wild och nu är vi tillsammans igen.

Till Nashvilles organisation hör också målvaktsduon Pekka Rinne och Juuse Saros, samt anfallaren Eeli Tolvanen.