Hoppa till huvudinnehåll

Kinesen Lucas Jin Chang har lämnat HIFK Fotboll: "Parterna önskar varandra allt gott"

I maj 2019 presenterades kinesen Lucas Jin Chang som ny majoritetsägare i HIFK Fotboll Ab.
I maj 2019 presenterades Lucas Jin Chang som ny majoritetsägare i HIFK Fotboll Ab. I maj 2019 presenterades kinesen Lucas Jin Chang som ny majoritetsägare i HIFK Fotboll Ab. Bild: Roni Rekomaa / Lehtikuva HIFK Fotboll,christoffer perret

Det har pågått en intern maktkamp i fotbollsligaklubben HIFK. Majoritetsägaren i HIFK Fotboll Ab, Lucas Jin Chang, har tappat förtroendet och HIFK Soccer rf har deklarerat att man inte vill fortsätta samarbetet med kinesen. Nu väljer han att tacka för sig.

HIFK, som fick sin ligalicensansökan godkänd på tisdagen, meddelar i ett pressmeddelande på sin webbplats att Lucas Jin Chang lämnar klubben.

"HIFK och majoritetsägaren Lucas Jin Changs företag Impress Europe har nått en överenskommelse om att avbryta samarbetet. HIFK Soccer rf står nu som majoritetsägare i HIFK Fotboll Ab", uppger klubben.

"Båda parterna fortsätter nu med sin företagsverksamhet på var sitt håll och önskar samtidigt varandra allt gott för framtiden."

Beskedet innebär att aktiebolaget HIFK Fotboll Ab kan fortsätta driva klubbens elitfotbollsverksamhet. Om föreningen HIFK Soccer rf inte hade kommit överens med Jin Chang, hade föreningen i mars haft möjlighet att ta över driften av ligalaget.

Snart kommer en aktieemission att arrangeras då nya investerare får möjlighet att teckna aktier i HIFK Fotboll Ab.

Läs också