Hoppa till huvudinnehåll

Leo Komarov berättar om sommarens skräckskada för ÖT – syddes med 70 stygn och tappade synen i några dagar: "Då var det lite panik"

Leo Komarov leds av isen av personal och spelare.
Arkivbild från då Leo Komarov åkte på en skada i februari. Leo Komarov leds av isen av personal och spelare. Bild: Gregory Fisher/Icon Sportswire Leo Komarov,NHL,New York Islanders

New York Islanders-anfallaren Leo Komarov spelade i sommarens Stanley Cup-slutspel med en ögonskada. 34-åringens öga träffades av en puck i samband med en träning inför slutspelet, och han säger för Österbottens Tidning att han inte ser helt normalt med det ögat ännu heller.

New York Islanders hörde till de stora överraskningarna i NHL-slutspelet förra sommaren. Laget avancerade ända till konferensfinal, där de kommande mästarna Tampa Bay Lightning ändå blev för svåra.

I Islanders-anfallet rev och slet Leo Komarov, med ett galler som skydd för ansiktet. Under slutspelet var det oklart varför MuIK-produkten hade skyddet, men obekräftade amerikanska uppgifter berättade att det handlade om en ögonskada.

Nu berättar 34-åringen närmare om vad det handlade om. I en intervju med Österbottens Tidning (bakom betalmur) bekräftar Komarov att han drabbades av en skrämmande ögonskada.

Det var i samband med en frivilligt ispass i träningslägret inför slutspelet som en puck studsade upp i Komarovs öga via målvakten.

– Det gjorde att jag missade hela den campen plus en del matcher i sommarens och höstens playoff. Det såg verkligt illa ut i början. Jag syddes med sjuttio stygn, det blev stygn både på insidan och utsidan, avslöjar Komarov för tidningen.

Efter incidenten såg Nykarlebysonen inget med det ögat i några dagar.

– Då var det lite panik, faktiskt. Men som tur var har vi skickliga ögonläkare. Nu ser jag med båda ögonen även om det skadade ögat kanske ännu är lite sämre.

Komarov reste på juldagen till New York. Där får han börja med att sitta i karantän, innan förberedelserna för NHL-säsongen som inleds den 13 januari börjar på allvar. Komarov har två år kvar av sitt kontrakt som ger honom tre miljoner dollar per säsong.

Läs också