Hoppa till huvudinnehåll

Lewis Hamilton förstår inte kritiken mot Valtteri Bottas – hyllningen till finländaren: "Han kommer att vara ännu bättre nästa år"

Lewis Hamilton och Valtteri Bottas står och talar med varandra.
Lewis Hamilton menar att han har en fin relation till Valtteri Bottas utanför banan. Lewis Hamilton och Valtteri Bottas står och talar med varandra. Bild: FIA Pool Image for Editorial Use Formel 1,Lewis Hamilton,Valtteri Bottas

Kritiken mot Valtteri Bottas är obefogad. Det slår hans stallkamrat Lewis Hamilton fast för Autosport. ”Jag vet att han kommer att ta ytterligare steg framåt nästa år”, förutspår den sjufaldige världsmästaren.

Valtteri Bottas inledde F1-säsongen 2020 med besked genom att vinna öppningsracet i Österrike.

Men efter det blev det bara en seger till för finländaren, som i stället fick se stallkamraten Lewis Hamilton gå från klarhet till klarhet och säkra titeln i god tid före säsongsslutet.

Många hade förväntat sig att Bottas skulle kunna utmana sin stallkamrat mer än vad han lyckades med. Kritiken växte ytterligare efter att George Russell varit snabb i Hamiltons bil i Bahrain.

Men den sjufaldige världsmästaren Hamilton hör inte till kritikerna. Tvärtom, i en intervju med Autosport menar britten att ”det inte går att hylla Bottas för mycket”.

– Valtteri behöver inte försvara sina insatser, och det behöver inte jag heller. Som jag sagt tidigare, det är aldrig lätt att ha starka stallkamrater. Det blir en konstant duell genom hela året, säger Hamilton till sajten.

För Hamilton blev det elva segrar under den gångna säsongen. I VM-sammandraget hade han trygga 124 poäng ned till Bottas.

– Det som är fint i vår relation är att vi trots en hård kamp på banan har en gentlemannamässig relation utanför. Det berättar mycket om hans (Bottas) karaktär, hyllar britten.

Hamilton påpekar också att det särskilt i år varit väldigt jämna kval mellan Mercedesförarna.

– Jag vet att han kommer att ta ytterligare steg framåt nästa år, så jag måste fundera på hur jag kan bli snabbare.