Hoppa till huvudinnehåll

160 nya coronafall i Finland – 22 coronarelaterade dödsfall

Folk på juluppköp i Gamla saluhallen i Helsingfors den 23 december.
Julshopping i Gamla saluhallen i Helsingfors. Nyland toppar fortsättningsvis coronastatistiken. Folk på juluppköp i Gamla saluhallen i Helsingfors den 23 december. Bild: Henrietta Hassinen / Yle december,2020,Helsingfors,COVID-19,coronavirus,Wuhan-coronavirus,coronavirusutbrottet i Europa 2020,koronaviruspandemi,coronavirusutbrottet 2020–2021 i Finland,smittsamma sjukdomar,epidemier,pandemier,andningsskydd,ansiktsmasker,människor,Munskydd under coronaviruspandemin 2019−2020,Kundkorgar,livsmedel,försäljning,konjunkturväxlingar,Konkurrens- och konsumentverket,konsumentpriser,konsumentskydd,Konsumenternas ärenden,konsumtion,ekonomi,budgetar,Köpkraft,coronavirus disease,jul,julklappar,handel,offentliga lokaler,Gamla Saluhallen,Gamla saluhallen, helsingfors

160 nya fall av coronavirussmitta har rapporterats på måndagen, enligt Institutet för hälsa och välfärd. Smittfallen är fortsättningsvis flest i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, HUS.

Enligt Institutet för hälsa och välfärd har 22 nya coronarelaterade dödsfall konstaterats. 237 personer vårdas på sjukhus och 29 av dem på intensiven.

Inom HUS område rapporteras 89 nya coronafall och i Egentliga Finland 35 stycken.

I dag rapporteras också om ett fall där en person smittats av den muterade brittiska varianten av coronaviruset. Fallet, som uppdagades i Kymmenedalen, är det första i Finland.

De senaste två veckorna har 4 027 nya coronafall rapporterats i Finland, 2 171 färre än under föregående tvåveckorsperiod.

Sammanlagt har nu 35 137 fall av coronavirussmitta konstaterats i Finland sedan pandemin började i våras.

Läs också