Hoppa till huvudinnehåll

Brittiska parlamentets underhus har godkänt frihandelsavtalet med EU

Den konservativa parlamentsledamoten Mark Francois håller en kopia av handelsavtalet medan han deltar i debatten om underhuset den 30 december 2020.
Den konservativa parlamentsledamoten Mark Francois håller en kopia av handelsavtalet medan han deltar i debatten om underhuset den 30 december 2020. Den konservativa parlamentsledamoten Mark Francois håller en kopia av handelsavtalet medan han deltar i debatten om underhuset den 30 december 2020. Bild: AFP / Lehtikuva Brexit,Europeiska unionen,Storbritannien,Mark Francois

Det brittiska parlamentets underhus har med rösterna 521-73 godkänt handelsavtalet mellan Europeiska unionen och Storbritannien.

Överhuset har redan börjat debattera lagförslaget och kommer att rösta senare i dag. Efter att också överhuset har godkänt lagförslaget ska det ännu undertecknas av drottning Elizabeth II.

EU:s ledning undertecknade avtalet tidigare i dag.

Premiärminister Boris Johnson säger i en intervju för BBC att avtalet gör det möjligt för Storbritannien att gå sin egen väg, samtidigt som det finns ett frihandelsavtal.

Källa: BBC

Läs också