Hoppa till huvudinnehåll

Fyrverkeripjäs exploderade i norske landslagsspelarens hand – klubbledningen rasar mot ambulanspersonal som läckte bilder: "Vad har de för samvete?"

Omar Elabdellaoui fokuserar framåt.
Omar Elabdellaoui har spelat 49 landskamper för Norge. Omar Elabdellaoui fokuserar framåt. Bild: Nigel Waldron / Alamy/All Over Press Norges herrlandslag i fotboll,fotboll,Omar Elabdellaoui

Den norske landslagsbacken Omar Elabdellaoui drabbades av bränn- och ögonskador efter att en fyrverkeripjäs exploderat i hans hand på nyårsaftonen. 29-åringen ska inte ha tappat synen, rapporterar hans läkare.

Det var sent på nyårsaftonen som en fyrverkeripjäs exploderade i Elabdellaouis hand. Norrmannen fördes till sjukhus, där det konstaterades att 29-åringens båda ögon var skadade, samt att han fått brännskador i ansiktet.

– Han pratar och kan svara till läkarna. 2020 var ett jobbigt år, och Galatasaray fick vara med om en riktigt olycklig händelse i sista stund, sa klubbens vicepresident Abdurrahim Albayrak till turkisk media vid sjukhuset.

Högerbackens skador ska inte vara livshotande, meddelade Galatasaray.

Enligt läkaren Vedat Kaya tappade Elabdellaoui inte synen, och skadorna i det ena ögat är betydligt allvarligare än i det andra. Enligt Kaya mådde norrmannen bättre på fredagen, men det är ännu för tidigt att kommentera några långtidseffekter av olyckan.

I en intervju med den turkiska tv-kanalen NTV var vicepresidenten Albayrak upprörd. Enligt honom ska ambulanspersonal ha läckt ut bilder på den skadade norrmannen.

– Den här personen (Elabdellaoui) har tre barn, och Galatasaray har 30 miljoner fans. Han är älskad av tusentals människor, familj och vänner i det här landet. Vad har man för slags samvete om man lägger ut en sådan bild? frågar sig vicepresidenten.

Elabdellaoui har spelat 49 landskamper för Norge. Före sommarens flytt till Turkiet har han representerat klubbar i England, Tyskland, Holland, Grekland och Norge.

Källor: Reuters, AFP, NRK