Hoppa till huvudinnehåll

Manchester United går som tåget i Premier League – motståndartränaren arg över straffsituation: ”Snubblade på sig själv”

Paul Pogba faller i straffområdet.
United fick en straff i andra halvlek då Paul Pogba gick omkull. Paul Pogba faller i straffområdet. Bild: EPA-EFE/Carl Recine fotboll,Paul Pogba,Manchester United FC

Paul Pogba föll i en närkamp med Douglas Luiz och fick en straff i den andra halvleken mot Aston Villa. Ett domslut som Villas tränare Dean Smith är kritisk till. Jag anser att det finns tillräckligt med tvivel där för att domaren ska kunna titta på tv-skärmen, säger han.

Manchester United är nu uppe på samma poäng som som ettan Liverpool i Premier League. På fredagskvällen spelade laget sin tionde raka match utan förlust då man slog Aston Villa på hemmaplan med 2–1.

– Man är alltid glad över tre poäng. Vi gjorde en bra insats och skapade chanser. Vi är nöjda med det vi gör för tillfället och vi har förbättrat mycket på ett år, säger Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjær till BBC.

Norrmannen fick se Anthony Martial nicka in 1–0 i den 40:e minuten, men strax efter paus kvitterade Bertrand Traore för Aston Villa.

"Det är väl därför vi har VAR?"

Några minuter efter kvitteringen fick United en straff då Paul Pogba gick omkull efter en närkamp med Douglas Luiz. Situationen granskades av videodomaren och Aston Villas tränare Dean Smith var arg över händelseförloppet.

– Jag förstår inte varför inte huvuddomaren kunde titta på situationen. Det är väl därför vi har VAR? Jag trodde att det var straff men efter matchen såg jag att han snubblade på sig själv.

– Jag tycker inte att det är straff och anser att det finns tillräckligt med tvivel där för att domaren ska kunna titta på tv-skärmen, säger Smith.

Men huvuddomaren Michael Oliver tittade aldrig på skärmen och Bruno Fernandes satte sedan straffen som gav United segern.

Premier League-säsongen är snart halvvägs och kanske kan United börja ses som en titelutmanare. United möter tabellettan Liverpool i den 18:e omgången.

– Det är fortfarande tidigt på säsongen och vi ska inte låta oss ryckas med. Ligan kommer att vara väldigt tajt och det kommer svåra matcher. Men sedan vi startade om det här projektet har vi varit jämna, säger Ole Gunnar Solskjær enligt nyhetsbyrån AFP.

Resultat:

Everton – West Ham 0–1 (0–0)
86´ 0–1 Tomas Soucek

Manchester United – Aston Villa 2–1 (1–0)
40´ 1–0 Anthony Martial
58´ 1–1 Bertrand Traore
61´ 2–1 Bruno Fernandes straff