Hoppa till huvudinnehåll

NHL planerar för två utomhusmatcher – rink byggs på golfbana vid Tahoesjön

Mikko Rantanen med pucken i en match mot Vegas.
Mikko Rantanens Colorado uppges möta Vegas i en av utomhusmatcherna. Mikko Rantanen med pucken i en match mot Vegas. Bild: Marc Sanchez/Icon Sportswire ishockey,NHL,Mikko Rantanen

Utomhusmatcher har blivit återkommande evenemang under NHL:s grundserie, och så ska det även bli när den kommande säsongen startar. Enligt både Sportsnet och TSN finns det planer för två matcher vid Tahoesjön i Nevada.

Nyårshelgen brukar vara vigd åt NHL:s vinterklassiker där två lag drabbar samman i en utomhusmatch, och under de senaste åren har även Stadium Series och Heritage Classic arrangerats som ett komplement.

Utomhustraditionen ska också få en fortsättning under årets grundserie. Enligt Sportsnet och TSN planerar ligan för två matcher i februari på en golfbana vid Tahoesjön i Nevada.

En rink ska enligt uppgifterna byggas mellan de tre sista hålen på golfbanan. Ingen publik kommer att tillåtas på matcherna och antalet personer kring arrangemanget ska begränsas till ungefär 400.

Matcherna som ska spelas utomhus är Colorado Avalanche mot Vegas Golden Knights och Boston Bruins mot Philadelphia Flyers. Matcherna ska spelas den 20 och 21 februari.

Enligt Sportsnet är det i första hand fråga om ett ettårigt projekt, men i fall det blir lyckat kan ligan tänka sig att göra det till ett återkommande inslag.

NHL-säsongen börjar den 13 januari och grundserien består av 56 matcher.

Läs också