Hoppa till huvudinnehåll

Sky Sports: Norwich lyssnar inte på bud på sina nyckelspelare – serieledaren ska tillbaka till Premier League

Teemu Pukki och Emiliano Buendía firar ett mål.
Teemu Pukki och Emiliano Buendía hör till Norwichs nyckelspelare. Teemu Pukki och Emiliano Buendía firar ett mål. Bild: Paul Currie/BPI/Shutterstock/All Over Press Emiliano Buendia,Teemu Pukki

Transferfönstret i England öppnade i lördags och stängs om en månad. Teemu Pukkis klubb Norwich, som degraderades från Premier League i somras, toppar Championship och har ett eminent utgångsläge inför säsongens andra halva. Enligt Sky Sports har klubben bestämt sig för att nobba eventuella bud på sina stjärnor.

Säsongen 2019–20 spelade Norwich i Premier League, men trots en bra start gick det inget vidare. Laget slutade sist på 21 poäng och hade hela 14 poäng upp till Aston Villa på 17:e plats och torr mark.

Efter säsongen såldes vänsterbacken Jamal Lewis till Newcastle för 15 miljoner pund och mittbacken Ben Godfrey till Everton för 25 miljoner pund.

Trots det har Norwich imponerat under den första halvan av säsongen och toppar den haltande serietabellen – med marginal.

  1. Norwich 47 poäng (23 matcher)
  2. Swansea 43 poäng (23 matcher)
  3. Bournemouth 41 poäng (22 matcher)
  4. Brentford 41 poäng (22 matcher)
  5. Reading 40 poäng (23 matcher)
  6. Watford 37 poäng (22 matcher)
  7. Middlesbrough 36 poäng (22 matcher)
  8. Stoke 35 poäng (23 matcher)

Serien består av 46 omgångar. Ettan och tvåan avancerar till Premier League, medan lag 3–6 sinsemellan får kvala om den tredje biljetten.

Avancemang ger klirr i kassan

Transferfönstret är öppet mellan den 2 januari och 1 februari. Rykten har placerat Norwichs stjärnor i Premier League-klubbar, men enligt Sky Sports blir det inga spelarförsäljningar.

Ett avancemang till Premier League uppges vara värt cirka 200 miljoner euro och Norwich vill satsa på att ta sig tillbaka till rampljuset. Enligt Sky Sports har ingen i Norwich bett om en transfer och klubben har ännu inte heller fått några formella bud.

Den 21-årige högerbacken Max Aarons uppges ha väckt intresse i Manchester United, medan den 22-årige mittfältaren Todd Cantwell har placerats i Leeds och Fulham.

Norwichs startelva senast

Så här startade Norwich i lördags i 1–0-hemmasegern mot Barnsley:

Teemu Pukki
Todd Cantwell – Mario Vrancic – Emiliano Buendía
Kenny McLean – Oliver Skipp
Jacob Sørensen – Ben Gibson – Grant Hanley – Max Aarons
Tim Krul

Även den 24-årige argentinske mittfältaren Emiliano Buendía har figurerat i transferspekulationerna. Han har kopplats ihop med Arsenal.

– Emi är en nyckelspelare för oss. Han är vår spelare och stannar hos oss, sa Norwichs chefstränare Daniel Farke i lördags.

Anfallaren Teemu Pukki toppar lagets skytteliga och är fyra totalt med sina 11 mål på 21 matcher. Den 30-årige finländaren, som för ett år sedan väckte intresse på många håll, lär ändå stanna i klubben.