Hoppa till huvudinnehåll

Frida Karlsson skadade sig efter olycka på hotellet – kan hoppa av Tour de Ski: ”Riskerar inget, VM är det stora i år”

Frida Karlsson.
Frida Karlsson. Frida Karlsson. Bild: Tomi Hänninen Frida Karlsson

Frida Karlsson tvingades åka dagens etapp i Tour de Ski på smärtstillande. Den svenska stjärnan skadade sig då hon tränade på hotellet inför loppet. Jag ramlade rakt ner i backen och jag har fått något på ena skinkan, säger Karlsson till SVT.

Frida Karlsson hörde till förhandsfavoriterna i dagens fristilslopp i Tour de Ski, men efter en stark start tappade svenska och var till slut nia i mål.

Efter loppet avslöjade Karlsson att hon åkte med smärtor efter en händelse på hotellet. Karlsson gjorde lite gymträning i rummet då hon föll och skakade ett muskelfäste som gav en rejäl blödning.

– Jag hängde och skulle köra chins i en dörröppning, och så släppte den. Jag ramlade rakt ner i backen och jag har fått något på ena skinkan, säger Karlsson till SVT.

Den svenska landslagsläkaren såg ingen orsak att Karlsson inte skulle tävla i dag, men hur det blir framöver är oklart.

– Jag har åkt på smärtstillande i dag så vi får se om det blir någon fortsättning eller inte. Jag kände av det hela tiden, säger Karlsson.

Enligt Sveriges landslagschef Anders Byström kommer man att väga in resten av tävlingsvintern då man fattar beslut om hur det blir med touren för Karlsson.

– Vi gör allt för att hon ska kunna åka, men vi riskerar inget. VM är det stora i år, säger han.

Karlsson ligger på tredje plats i toursammandraget efter fyra etapper.

Läs också