Hoppa till huvudinnehåll

Får Man United för många straffar? Klopps kommentar fick Solskjær att skratta: "Att vi fått fler straffar är ett faktum"

Ole Gunnar Solskjär och Jürgen Klopp pekar mot planen.
Ole Gunnar Solskjær och Jürgen Klopp möts nästa vecka. Ole Gunnar Solskjär och Jürgen Klopp pekar mot planen. Bild: /All Over Press Ole Gunnar Solskjær,Jürgen Klopp

Efter skrällförlusten mot Southampton slog Liverpoolcoachen Jürgen Klopp fast att Manchester United får orättvist många straffar. Ole Gunnar Solskjær drog på smilbanden efter påståendet – medan tidningen Liverpool Echo menar att Klopp har en poäng.

Danny Ings lobb i den andra minuten räckte för att Southampton skulle ta en chockseger över serieledarna Liverpool i Premier League-omgångens sista match på måndagen.

Liverpools tränare Jürgen Klopp erkände att hans lag borde ha spelat bättre, men var också förargad efter att Sadio Mané inte fått en straff med sig då han fälldes i boxen. Då valde tysken att ta upp rivalen Manchester United som samtalsämne.

– Jag hörde nu att Manchester United fått mer straffar under de två år som Ole varit där än vad jag fått under fem och ett halvt år här. Jag har ingen aning om det är mitt fel, men jag vet inte hur det kan vara möjligt, utbrast Klopp enligt Liverpool Echo.

Just Liverpool Echo valde att undersöka saken närmare:

  • Enligt tidningen har Manchester United fått 42 straffar på 117 matcher, sedan Solskjær tog över i december 2018.
  • Klopp tog över i oktober 2015, sedan dess har Liverpool tilldelats 46 straffar på 291 matcher.
  • Motsvarande siffra när man jämför ligamatcherna under deras gemensamma tid i ligan är 27 straffar på 75 matcher för Solskjærs lag och 16 straffar på 76 matcher för Klopps lag.
Jürgen Klopp i intervju.
Jürgen Klopps Liverpool har spelat tre PL-matcher på raken utan seger. Jürgen Klopp i intervju. Bild: EPA Jürgen Klopp

Solskjær: ”Jag sätter inte tid på det”

Vad tycker rivallotsen Ole Gunnar Solskjær om sin kollegas anklagelser då? Norrmannen tog det hela med ett leende.

– Haha, att vi har fått fler straffar är ett faktum. Det är nog mitt svar på det här. Jag vet inte hur många straffar de fått, men jag räknar inte deras straffar.

– Om de vill ödsla tid på att bekymra sig över hur många gånger vi faller i boxen, så... jag sätter i alla fall inte tid på det, säger Solskjär enligt AFP.

”Pool” och Man United toppar tabellen med lika många poäng, men Manchesterlaget har spelat en match mindre. Nästa veckas söndag väntar ett stekhett derby, då lagen möts på Anfield.

Solskjær säger sig inte vara oroad över tränare som försöker påverka domsluten med sina kommentarer. Men till exempel då Anthony Martial blev utan straff efter att ha fällts av Chelseas Kurt Zouma i sommarens FA-cupsemifinal kände norrmannen att motståndartränaren Frank Lampards beteende påverkade domslutet.

– Det kändes helt klart så, då Frank talat om det (Uniteds straffhistorik, reds. anm.) och vi sedan gick miste om en klar straff. Kanske påverkas domarna av det, jag vet inte.

I kväll väntar ett annat derby för Solskjærs United, då man möter Manchester City i ligacupens semifinalskede.