Hoppa till huvudinnehåll

Stallägaren avslöjar: Formel 1-premiär i Bahrain, Australiens gp flyttas framåt

Lawrence Stroll går mellan F1-bilar.
Lawrence Stroll (arkivbild). Lawrence Stroll går mellan F1-bilar. Bild: xpbimages.com Formel 1,Lawrence Stroll

Formel 1-säsongens premiärlopp ordnas i Bahrain och Australiens grand prix blir av på hösten. Det avslöjar stallet Aston Martins ägare Lawrence Stroll för Reuters.

Webbplatsen Autosport kom för några dagar sedan med uppgifter om att F1-säsongens premiärlopp i Melbourne skjuts upp. Uppgifterna stämmer, slår Aston Martins ägare Lawrence Stroll fast för Reuters.

Enligt Stroll blir det förändringar i kalendern. Öppningsloppet i Melbourne skulle ha gått av stapeln den 21 mars. I stället blir det säsongsöppning i Bahrain i mars.

– Melbournes gp ställs inte in, men loppet kommer att flyttas. Det är inte bekräftat officiellt ännu, men så kommer det att bli. Vi kommer att tävla i Australien i något skede på hösten, avslöjar han för nyhetsbyrån.

Stallen ska ha behandlat förändringarna i samband med ett möte på måndagen. Samtidigt kom man överens om att flytta försäsongstesterna från Barcelona till Bahrain. Något datum för testerna är inte fastslaget.

I år planerar man att köra 23 lopp, vilket är nytt rekord.

– Jag tror att vi kommer att ha två eller tre svåra månader. Det finns ljus i ändan av tunneln tack vare vaccinen, men jag tror att de första loppen kommer att vara utmanande, fortsätter Stroll.

Stallet som den kanadensiske miljardären äger har nyligen bytt namn från Racing Point till Aston Martin.