Hoppa till huvudinnehåll

Tuukka Rask tänker avsluta NHL-karriären i Boston Bruins: "Om jag är tillräckligt bra för att spela ett, två eller tre år så blir det så"

Tuukka Rask står vid sargen.
Tuukka Rask är redo för NHL-säsongen som startar den 13 januari. Tuukka Rask står vid sargen. Bild: Kyle Ross/Icon Sportswire ishockey,Tuukka Rask,NHL

Boston Bruins målvakt Tuukka Rask är tillbaka i hetluften igen när NHL står i beråd att börja. Rask intygar att han inte har några som helst planer på att lämna Boston Bruins.

Boston Bruins inleder sin säsong den 14 januari mot New Jersey Devils. Då kommer Tuukka Rask högst troligt att vakta Bostons mål, för första gången sedan augusti när han lämnade laget i slutspelsbubblan eftersom hans dotter blev sjuk.

– Det känns bra nu. Jag vill bara att säsongen ska köra i gång och att vi ska hitta rätt flyt och spela bra ishockey, säger Tuukka Rask på NHL:s webbplats.

Den stundande säsongen är den sista i Rasks åttaåriga kontrakt som han skrev med klubben år 2013 – och som ger honom en angenäm årslön på i genomsnitt sju miljoner US dollar.

Med den tryggheten bakom ryggen säger Rask att han inte bekymrar sig över sin hockeyframtid.

– Allt är lite upp och ner i hockeyvärlden just nu och jag är övertygad om att han har viktigare ärenden på bordet, säger Rask och syftar på Bruins general manager Don Sweeneys arbete.

Stannar i Boston

Rask planerar att avsluta sin NHL-karriär i Boston vilket skulle innebära att han representerat samma organisation hela karriären sedan starten i Nordamerika säsongen 2007–2008.

– Jag har inga planer på att spela någon annanstans än i Bruins. Om jag är tillräckligt bra för att spela ett, två eller tre år så blir det så. Om jag inte är tillräckligt bra så är det inte hela världen, säger den 33-årige Rask.

Rask gjorde en fantastisk säsong i fjol och var en av kandidaterna till att vinna Vezina Trophy som går till den bästa målvakten i NHL. Titeln gick sedermera till Winnipeg Jets målvakt Connor Hellebuyck. Rask valdes till NHL:s andra All Star-lag.

Boston Bruins var grundseriens bästa lag och en av de största favoriterna till att vinna Stanley Cupen. I kvartsfinalen drog Tampa Bay Lightning ändå det längre strået och laget från Florida gick sedermera hela vägen och vann sin andra Stanley Cup.

Strax före lagets tredje slutspelsmatch fick Rask samtalet som fick honom att lämna slutspelsbubblan – ett beslut som fick kritik men som lagkamraterna enligt Rask understödde till fullo.

– Det var ett svårt beslut att lämna bubblan, men ändå inte. Jag visste att det är viktigare att jag är hemma. Så det var lätt att leva med det beslutet, säger Rask.

Tips: Missa inte Yle Sportens nya NHL-podd med ett nytt avsnitt varje tisdag! Du hittar podden på Arenan.

Läs också