Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Krista Pärmäkoski det stora finländska hoppet i touren – kan hon utmana om en pallplats i masstarten?

Tour de Ski har anlänt till sin slutstation Val di Fiemme. Innan det är dags för den avslutande klättringen upp för monsterbacken Alpe Cermis åker man masstart i dag och klassisk sprint i morgon. Krista Pärmäkoski är som vanligt det blåvita trumfkortet. Pärmäkoski ligger sexa i sammandraget inför dagens klassiska mil.

Kl. 16.35 Damer masstart 10 km, klassiskt

Kommentator: Chriso Vuojärvi
Finland: 9 Krista Pärmäkoski (+2.08), 20 Johanna Matintalo (+4.42)

Jessie Diggins toppar sammandraget och är nu favorit att vinna hela Touren. De främsta konkurrenterna om totalsegern måste knappa in på amerikanskans försprång i dag ifall de tänker gå om henne i sammandraget. Blickarna riktas mot Ebba Andersson som i de två senaste tävlingarna visat att hon hittat storformen efter den bleka starten på Touren.

Också totaltrean Julia Stupak borde vara bättre än Diggins i klassisk åkning men det är inte lätt att skaka av sig den sega Minnesota-damen i en masstart.

Frida Karlsson är fyra och har fortfarande slagläge men hennes form är ett frågetecken i och med den benskada hon åkte på i tisdags då hon ramlade illa under ett gympass i sitt hotellrum.

Krista Pärmäkoski är delad sexa med Ebba Andersson i sammandraget. Pärmäkoski var besviken på sig själv efter onsdagens jaktstart och är garanterat revanschsugen i dag. Spricker fältet kan hon vara aktuell för en plats bland de tre främsta. Förutsatt att hon inte hör till dem som blir avhängda från tätgruppen.

Johanna Matintalo var på hugget i jaktstarten i onsdags då hon klockades för den femte snabbaste etapptiden. Banan i Val di Fiemme borde passa Matintalo väl så inte alls omöjligt att hon kan ta sin bästa världscupplacering i karriären. Två gånger tidigare har hon varit tia i ett individuellt världscuplopp.

Läs också