Hoppa till huvudinnehåll

Dubbla mästaren Corey Crawford lägger av – utan att ha spelat en enda match för nya klubben

Corey Crawford räddar pucken.
Corey Crawford. Corey Crawford räddar pucken. Bild: Keith Gillett/Icon Sportswire/AOP Corey Crawford

På fredagskvällen meddelade New Jersey Devils att lagets nya målvakt Corey Crawford kommer att ta en paus på obestämd tid. Ett dygn senare berättar Crawford att han spelat sin sista match. ”Jag vill tacka klubben för att de förstår mitt beslut”, säger målvakten.

Corey Crawford vann Stanley Cup två gånger med Chicago Blackhawks men i oktober fick han beskedet att han inte längre ingick i klubbens framtidsplaner. Crawford valde då i stället att teckna ett kontrakt med New Jersey Devils.

NHL:s grundserie kör igång nästa vecka men de senaste dagarna har Crawford inte synts till på New Jerseys träningsläger.

På fredagskvällen meddelade klubben att målvakten tagit en paus på obestämd tid, och nu kommer beskedet att Crawford lägger av.

”Jag har haft förmånen att ha en lång karriär. Jag ville fortsätta men jag känner att jag har gett allt och nu är det dags att sluta. Jag vill tacka New Jersey för att de förstår och stöttar mitt beslut”, säger han på klubbens webbplats.

36-årige Crawford hann därmed inte debutera för New Jersey och i stället blev Chicago Blackhawks den enda klubb han spelade för i NHL.

Crawford gjorde 488 grundseriematcher för Chicago Blackhawks under 14 säsonger.

”Jag vill också tacka Blackhawks för att de gav mig chansen att leva min barndomsdröm. Jag är stolt över att ha vunnit två titlar med klubben. Jag ser fram emot nästa kapitel i mitt liv tillsammans med min familj”, säger han.