Hoppa till huvudinnehåll

Kevin Lankinen studerade världens bästa spelare under slutspelsbubblan – nu ska han försöka förverkliga drömmen: ”Jag vill vara förstemålvakt i Chicago”

Kevin Lankinen har varit uppkallad till Chicago i ett par repriser.
Kevin Lankinen. Kevin Lankinen har varit uppkallad till Chicago i ett par repriser. Bild: Danny Murphy/Icon Sportswire/AOP Kevin Lankinen

Han har två säsonger i AHL bakom sig och nu har Kevin Lankinen bara ett mål i sikte. Det han lärde sig i slutspelsbubblan ska omsättas i praktiken och han ska bli den målvakt som tränaren satsar på.

Kevin Lankinen har tillhört Chicago Blackhawks i två säsonger men ännu inte fått göra sin NHL-debut. Vid några tillfällen har han fått agera backup men inte fått någon istid.

När förra säsongen spelades klart under sommaren och hösten fanns Lankinen med i Chicagos bubbla, och säger sig ha tagit lärdom av den tiden.

”Jag såg de bästa spelarna varje dag, och såg hur anfallarna gör men också hur de bästa målvakterna spelade varje kväll. Det var en liten ögonöppnare för mig”, säger Lankinen enligt NBC.

Lankinen har också identifierat vilka områden han måste bli bättre på.

”Jag jobbar på hur jag rör mig på isen och att inte glida ur linjen. Jag försöker förlita mig på min snabbhet och att komma i rätt position innan skotten kommer”, säger han.

Jagar drömmen

Nu gör han sig redo för sin tredje säsong i Chicago. Inför NHL-starten kämpar han i första hand om en plats i truppen mot Malcolm Subban och Colin Delia.

”Jag vill vara förstemålvakt i Chicago Blackhawks. Det har varit min dröm under hela min karriär, det jobbar jag för och därför är jag här”, säger han.

Chicagos träningsläger har pågått i ungefär en vecka och Lankinen börjar bli varm i kläderna. I takt med att tempot ökar blir självförtroendet också bättre.

”Det känns bättre för varje dag som går. Under interna träningsmatcher har jag känt mig bekväm och säker. Vi har ett ganska bra schema innan säsongen börjar”, säger han.

Chicago inleder säsongen med match mot Tampa Bay den 13 januari.