Hoppa till huvudinnehåll

Svenska dansbandsstjärnan Thorleif Torstensson död i covid-19

Thorleif Torstensson på scen.
Thorleif Torstensson sjöng och spelade saxofon och gitarr. Thorleif Torstensson på scen. Bild: Stella Pictures Thorleifs

Torstensson avled i går på söndagen omgiven av sin familj, efter att ha vårdats på sjukhus i en vecka.

Det svenska dansbandet Thorleifs frontman och sångare Thorleif Torstensson har dött i sviterna av covid-19, bekräftar bandets skrivbolag Warner för Sveriges radio.

"Det är med stor sorg som Thorleif Torstenssons familj härmed meddelar att han i dag den 10 januari 2021, i sviterna av covid, stilla somnat in omgiven av sina nära och kära", skriver familjen i ett uttalande till Expressen.

"Han var en enormt varm och kärleksfull person och har genom musiken skänkt glädje och tröst till många många människor. Vi ber er respektera familjens behov av att i ro få sörja vår djupt älskade make, pappa, morfar, farfar och svärfar."

Familjen tackade också personalen som vårdade honom på Halmstad sjukhus. Enligt Torstenssons manager låg han på sjukhuset i en vecka innan han gick bort.

Dansbandet Thorleifs bildades i början av 1960-talet, och var verksamma fram till år 2012. Till bandets mest populära låtar hör Gråt inga tårar, Och du tände stjärnorna och Med dej vill jag leva. År 2009 tävlade bandet i Melodifestivalen med låten Sweet kissin' in the moonlight.

Thorleif Thorstensson blev 71 år gammal.

Läs också