Hoppa till huvudinnehåll

Trumps advokat Giuliani riskerar att kickas från advokatorganisationen i New York

Rudy Giuliani medger att presidenten inte talade sanning då han hävdade att han inte visste något om porrstjärnan Stormy Daniels
Rudy Giuliani riskerar att bli kickad ur advokatföreningen i New York. Rudy Giuliani medger att presidenten inte talade sanning då han hävdade att han inte visste något om porrstjärnan Stormy Daniels Bild: EPA/JOHN TAGGART / POOL Rudolph Giuliani,USA,Donald Trump

President Donald Trumps advokat Rudolph "Rudy" Giuliani riskerar att mista sitt medlemskap i advokatorganisationen i New York, det uppger New York State Bar Association (NYSBA).

NYSBA har mottagit hundratals klagomål under de senaste månaderna som gäller Rudy Giuliani och hans försök att hävda valfusk i presidentvalet.

Organisationen lyfter också fram stormningen av Capitolium.

"Timmar innan den arga mobben stormade Capitolium talade Trumps personliga advokat, Rudolph Giuliani, till en publik bestående av tusentals vid Vita huset, och upprepade grundlösa påståenden om omfattande valfusk i presidentvalet och i Georgia", uppger NYSBA.

NYSBA ordförande Scott M. Karson har beslutat att utgående från klagomålen och Giulianis uttalanden kort innan attacken mot Capitolium, inleda en utredning om ifall Giuliani brutit mot organisationens stadgar och därför borde mista sitt medlemskap.