Hoppa till huvudinnehåll

På tv idag: Fortsätter den norska dominansen i Oberhof? – vädret kan bjuda på överraskningar i herrsprinten

Första tävlingsveckan bjöd på ovanligt Oberhofväder. I dag då herrarna inleder den andra tävlingsveckan med sprint bjuder vädret på överraskningsmöjligheter. Det kan bli svårbemästrade förhållanden på grund av snöfall och vind.

Den första tävlingsveckan i Oberhof var en norsk segermarsch, igen. I totalcupen har norrmännen en fyrdubbel ledning.

Den norska bredden är för tillfället för mycket för de övriga. Misslyckas någon av norrmännen finns det genast en annan som fyller hålet. Bröderna Johannes och Tarjei Bø, Sturla Holm Laegreid och Johannes Dale är i tävling som tävling svårslagna.

Men i dag bjuds det på möjligt snöfall och varierande vindar. Det här öppnar spelet för övriga att träda in och spräcka den norska dominansen.

Den finska trion i loppet Tero Seppälä, Tuomas Harjula och Jaakko Ranta har visat att det har skett en utveckling sedan fjolårssäsongen. Nu skulle det finnas chans att skrälla, men kan den finska trion dra nytta av förhållandena?

Sprinten sänds direkt i TV2 och på Arenan med start klockan 15.25.

Läs också