Hoppa till huvudinnehåll

Polisen i Österbotten sitter på stöldgods som ingen visar intresse för

Polisens logotyp på ärmen av en polisrock. Havet och två röda bojar i bakgrunden.
Arkivbild. Polisens logotyp på ärmen av en polisrock. Havet och två röda bojar i bakgrunden. Bild: Amanda Vikman/YLE Polis

Polisen i Österbotten håller på att avsluta förundersökningen av en inbrottsserie som inträffat i Malax, Korsnäs, Närpes och Kristinestad under hösten. Under utredningen har polisen beslagtagit en stor mängd egendom, vars rätta ägare man ännu försöker hitta.

Stölderna och försök till stöld har inträffat från augusti till november i obebodda hus, sommarstugor, bebodda bostäder och förrådsbyggnader.

I ärendet har tre personer suttit häktade misstänkta på sannolika skäl sedan den 15 november. Åtal i ärendet skall väckas senast den 27 januari.

Polisen har tidigare uppmanat allmänheten att kontrollera sina sommarstugor, fritidsbyggnader, uthusbyggnader och förråd. Eftersom polisen beslagtagit en riklig mängd egendom vars ägare ännu inte påträffats upprepar polisen nu denna uppmaning.

Polisen har bland annat beslagtagit flera olika serier av gamla Arabia serviser. Det handlar om tallrikar, skålar, kaffekoppar, serveringskärl och kannor.

Bland stöldgodset finns också en kikare, vattenkokare, brödrost, borrmaskin, kompressor, olika verktyg, frimärken och en PlayStation med tillhörande spel.

Polisen misstänker att den beslagtagna egendomen har stulits från olika ställen från ovannämnda områden.

Om du misstänker att egendom som finns i beslag hos polisen har stulits från dig, ber polisen dig att lämna dina kontaktuppgifter per e-post till adressen: vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.