Hoppa till huvudinnehåll

Bayern München kan inte försvara trippeln – åkte överraskande ur cupen: ”En stor chock”

Spelare deppar efter en förlust i tyska cupen.
Spelare deppar efter en förlust i tyska cupen. Bild: EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN fotboll,FC Bayern München

Det krävdes straffar för att kora en vinnare i cupmatchen mellan Bayern München och Holstein Kiel. Till slut var det Kiel, till vardags i 2. Bundesliga, som var starkast och gick vidare till tredje omgången. Vi är väldigt besvikna eftersom vi ville försvara trippeln, säger Bayerns tränare Hansi Flick.

I fjol vann Bayern München trippeln då man fick lyfta bucklan i den tyska ligan, cupen samt Champions League. I år blir det ingen upprepning av den bedriften. På onsdagskvällen slogs laget ur ur den tyska cupen av Holstein Kiel.

– Det är en stor chock, vi är väldigt besvikna eftersom vi ville försvara trippeln. I slutändan var det små saker som avgjorde, säger tränaren Hansi Flick på klubbens webbplats.

Bayern München gick upp i en 2–1-ledning tidigt i andra halvlek och såg ut att vinna matchen, men i den 90:e minuten kvitterade Hauke Wahl för Holstein Kiel.

– Vi kontrollerade matchen och det svider att de fick in kvitteringen i sista sekunden, säger Flick.

Matchen avgjordes sedan på straffar. I den sjätte omgången missade Marc Roca och Fin Bartels skickade sedan Holstein Kiel vidare i cupen.

– Det är ren och skär glädje. När det kommer till straffar måste man också ha tur. Inför straffläggningen sade vi spelare till varandra att vi inte hade något att förlora, säger matchhjälten.

Resultat, tyska cupen:

Holstein Kiel – Bayern München 8–7 efter straffar (2–2)

Läs också