Hoppa till huvudinnehåll

Jukka Halme fortsätter i HIFK – klubbikonen gör sin trettonde säsong för de röda

Jukka Halme med kaptensbindeln på armen.
Minst ett år till för Halme i HIFK Jukka Halme med kaptensbindeln på armen. Bild: Yle / Tomi Hänninen Jukka Halme,HIFK Fotboll

Mittfältaren Jukka Halme fortsätter sin fotbollskarriär i HIFK i åtminstone ett år till. Säsongen 2021 blir redan hans trettonde i HIFK. Den 35-årige Halme är den enda spelaren i det nuvarande laget som representerat HIFK på de fyra högsta serienivåerna.

Halme har spelat utan avbrott i HIFK sedan säsongen 2011. Han har två gånger under karriären varit med om att lyfta klubben till fotbollsligan. Dessutom har han en gång lyft HIFK från Tvåan till Ettan, och en gång från Trean till Tvåan.

Halme som har spelat 219 matcher för HIFK kommer att vara supportergruppen Stadin Kingits fadderspelare under säsongen 2021.

– Jag har hejat på HIFK i ishockey sen jag var liten. Då jag fick chansen att börja spela fotboll i HIFK, tvekade jag inte en sekund på att ta den. Jag har ända sen den stunden gillat den anda som finns i föreningen.

– Nu är jag väldigt ivrig över att spela min trettonde säsong i HIFK och samtidigt också oerhört tacksam över att Stadin Kingit är med och gör detta möjligt. Det har alltid varit en stor ära att spela framför dem, säger Halme.

Kontraktet mellan Halme och HIFK gjordes i början av veckan och Halme har hunnit vara med på lagträningarna ända sen måndagen. HIFK:s nya tränarteam har gjort ett gott intryck på Halme.

– Vi har hunnit gå igenom en hel del taktiska saker redan i det här skedet och varje träningspass har innehållit något nytt. Själv vill jag fortfarande lära mig nytt inom fotbollen, så den här kommande säsongen känns riktigt bra redan nu, berättar Halme på HIFK:s webbplats.

Hoppa över Twitterpostning

HIFK:s spelarkontrakt 15.1.2021:

Martti Puolakainen (2021)

Selman El Baset (2021, på lån från FC Ingolstadt)
Aldayr Hernández (2021)
Macario Hing-Glover (2021)
Jean-Claude Mabinda (2021)
Hannu Patronen (2021)

Jani Bäckman (2021)
Jukka Halme (2021)
Sakari Mattila (2022)
Moshtagh Yaghoubi (2021)

Erikson Carlos (2021)

Källa: HIFK:s pressmeddelande

Läs också