Hoppa till huvudinnehåll

På tv idag: Finland går för ny stafettframgång - finns chans till bästa stafetten på 17 år!

De finska skidskytteherrarna har gjort fina stafettinsatser den här säsongen. I den senaste stafetten kämpade Finland om pallplaceringar i två etapper. Hur långt räcker herrarnas insats i dag? Nu finns det chans till bästa stafettresultatet på 17 år!

Oberhof har bjudit på fina stafettresultat tidigare för de finska herrarna. De två senaste placeringarna bland de tio främsta har kommit i den tyska skidskytteorten. Säsongen 2015 och 2009 har det blivit en nionde plats för herrarna i Oberhof. Med tanke på insatserna i stafetten i Hochfilzen finns det chans att vi får se den bästa finska herrstafetten på mannaminne.

I Kontiolax för 17 år sedan tog herrarna en 8:e plats i stafetten. I dag har herrarna chans att slå det resultatet. Kan Tuomas Harjula, Tero Seppälä, Jaakko Ranta och Olli Hiidensalo i dag slå det resultatet?

Norge är förhandsfavorit i stafetten. Men i Hochfilzen överraskades norrmännen av Sverige. Den här gången är det Frankrike och Tyskland som kommer att bjuda på det tuffaste motståndet. Sverige är inte lika slagkraftigt nu när Jesper Nelin saknas i laguppställningen.

Sändningen från herrstafetten inleds kl. 15.25 med svenskspråkiga kommentarer av Magnus Eklöv.

Läs också