Hoppa till huvudinnehåll

Utredningen kring Airiston Helmi drar ut på tiden - tidsfristen för när åtal måste väckas förlängdes

Åbo rättscenter
Egentliga Finlands tingsrätt har förlängt tidsfristen för när åtal måste väckas. Åbo rättscenter Bild: Yle/ Nora Engström domstolar,tingsrätt,domare,Dom,rättegång,Remissinstans (Juridik),åklagarämbetet i sydvästra finland

Polisutredningen kring Airiston Helmi drar ut på tiden och fortsätter ännu i år. Egentliga Finlands tingsrätt har förlängt tidsfristen för när åtal måste väckas.

Dessutom kommer de tillgångar som konfiskerades under polisrazzian fortsättningsvis att beläggas med kvarstad. Det är frågan om en summa om 1,9 miljoner euro.

Det nya datumet för när åtal måste väckas är den 17 januari 2022.

Komplicerad utredning med internationella rättshjälpförfrågningar

Polisutredningen kring Airiston Helmi har pågått i drygt två år. Brottsmisstankarna gäller grov penningtvätt och grovt skattebedrägeri.

Enligt Centralkriminalpolisen är utredningen kring skattebedrägerimisstankarna på slutrakan. Utredningen gällande misstankarna om penningtvätt har tagit tid, eftersom verksamheten som har utretts har enligt polisen varit omfattande, långvarig och internationell.

Bland annat har polisen skickat rättshjälpförfrågningar till flera länder.

Polisrazzian mot bolaget genomfördes i september 2018. Bolaget ägde flera fastigheter i Pargas. En del av dem är i dagsläget sålda.