Hoppa till huvudinnehåll

Toppnamnen sköt bort sig i masstarten – Tarjei Bø stod i vägen för en jätteskräll

Tarjei Bø tog sin andra världscupseger för säsongen.
Tarjei Bø tog sin andra världscupseger för säsongen. Tarjei Bø tog sin andra världscupseger för säsongen. Bild: AFP / Lehtikuva Tarjei Bø

Inför skidskytteherrarnas masstart var norrmännen topptippade. Johannes Bø gällde som klar favorit med Sturla Holm Lægreid som främsta utmanare. Tarjei Bø lyckades försvara de norska färgerna, men en skrällseger var nära. Österrikaren Felix Leitner slutade tvåa och schweizaren Benjamin Weger trea.

Bra skytte var en förutsättning för framgång i masstarten i Oberhof. Inför det fjärde och sista skyttet hade alla i topp-6 varit prickfria.

Tre stycken – Benjamin Weger, Simon Eder och Felix Leitner – klarade också det sista skyttet utan missar. Tarjei Bø missade ett skott och gav sig ut på det sista varvet 8,6 sekunder efter ledande Weger.

Norrmannen satte direkt i en hög växel i ett försök att skaka av sig det övriga gänget och det lyckades. Leitner och Weger hängde nästan med i Bøs fart men klarade inte av att utmana på slutet.

Förhandsfavoriten Johannes Bø missade ett skott på varje skjutstation och slutade sjua.

Sturla Holm Lægreid sköt bort sig i det tredje skyttet där han missade två skott och tappade kontakten med täten. Säsongens stora sensation åkte i mål på tolfte plats.

Resultat, masstart 15 km:

1. Tarjei Bø NOR 37.41,9
2. Felix Leitner AUT +3,6
3. Benjamin Weger SUI +7,8
4. Lukas Hofer ITA +12,5
5. Simon Eder AUT +12,7

Läs också