Hoppa till huvudinnehåll

Eetu Luostarinen avgjorde för Florida Panthers med karriärens första NHL-mål – poäng också för Alexander Barkov

Eetu Luostarinen
Eetu Luostarien (i mitten) firar sitt första NHL-mål Eetu Luostarinen Bild: AFP / Lehtikuva Eetu luostarinen,NHL

Eetu Luostarinen steg fram som matchhjälte då han med karriärens första NHL-mål slog in segermålet för Florida Panthers i matchen mot Chicago Blackhawks. Luostarinen som gjorde 3–2-ledningsmålet i 5–2-segern stod dessutom för en målgivande assist.

Luostarinen spelade redan i andra perioden fram Keith Yandle till Floridas 2–0-ledning. Matchens segermål gjorde han i början av den tredje perioden.


Också Alexander Barkov noterades för poäng i matchen då han assisterade Jonathan Huberdeau till 5–2-målet.
Alexander Barkov
En målgivande assist för Barkov. Alexander Barkov Bild: AFP / Lehtikuva Aleksander Barkov, Jr.,NHL

Eetu Luostarinen inledde säsongen i FM-ligan där han spelade med ett lånekontrakt för KalPa. Förra säsongen spelade han sin karriärs åtta första NHL-matcher för Carolina Hurricanes.

Luostarinen var inte den enda debutanten i Florida Panthers som lyckades med målskyttet. Även Patric Hörnqvist debuterade för klubben, och gjorde ett mål direkt i öppningsmatchen.

Floridas Markus Nutivaara och Juho Lammikko spelade inte i matchen som var Panthers första för säsongen.

Riikola med i Penguins öppningsseger

I söndagens tidiga match tog Pittsburgh Penguins en 4–3-seger över Washington Capitals efter straffar. Juuso Riikola var med i Penguins laguppställning och gjorde sin första match för säsongen.

En av hjältarna i Penguins var målvakten Casey DeSmith som gjorde sin första NHL-match på närmare två år, och som glänste i strafftävlingen. Segern var Pittsburghs första efter de två inledande förlusterna mot Flyers.

I Washington gjorde Alexander Ovetjkin sitt första mål för säsongen. Målet var nummer 707 i karriären. Ovetjkin är nu endast en fullträff från att kliva upp jämsides med Mike Gartner till alla tiders sjua i målligan.

Resultat, NHL söndag:

Pittsburgh – Washington 4-3 str.
PIT: Riikola 0+0, +1, 14.31

Florida – Chicago 5-2
FLO: Luostarinen 1+1, +2, 13.21
FLO: Barkov 0+1, +1, 21.25