Hoppa till huvudinnehåll

Ekenäs centrumförening ger upp: Att sköta torg och julmarknader tar mera än det ger

Tomt på första dagen kvällstorg i Ekenäs sommaren 2015.
Kvällstorget i Ekenäs behöver en ny företagare som håller i trådarna. Arkivbild. Tomt på första dagen kvällstorg i Ekenäs sommaren 2015. Bild: Yle/Tove Virta torg tomt torg,Raseborg,Ekenäs

Ekenäs centrumförening har beslutat att sluta sköta torgverksamheten i Ekenäs. Raseborgs stad behöver nu en ny företagare som sköter torg, julmarknad och kvällstorg.

Raseborgs stad och Ekenäs centrumförening har ett samarbetsavtal som går ut den 30 april 2022. Men centrumföreningen beslöt på sitt styrelsemöte i november 2020 att säga upp avtalet. Föreningen konstaterade att skötseln av torgen tar mera krafter än vad det ger.

Raseborg stad behöver alltså en ny aktör som sköter verksamheten och det ser ut som om Hangöföretagaren Tom Rönnblad tar över efter centrumföreningen.

Raseborgs stadsstyrelse behandlar ärendet på måndag (18.1).

Förslaget är att avsluta avtalet med centrumföreningen och ingå ett nytt avtal med Tom Rönnblad och hans företag.

I förslaget till avtal med Rönnblad sägs det att staden betalar totalt 45 000 euro för tjänster från den 1 februari i år till den 31 januari 2024.

Tom Rönnblad har redan en tid skött den här verksamheten inom Ekenäs centrumförening. Hans företag har också sedan några år tillbaka hand om Ekenäs höstmarknad.

19.1.2021 kl. 8.43. Ärendet behandlades inte på stadsstyrelsens möte 18.1, utan drogs bort från föredragningslistan.