Hoppa till huvudinnehåll

Polisen nära en lösning kring ung kvinnas försvinnande i Åbo i november - en person har gripits

Närbild av polis i uniform. Texten poliisi polis syns på bröstet och på överarmen finns polisens emblem bestående av ett svärd och ett krönt  lejonhuvud.
Polisen har gripit en man som misstänks för bland annat grovt frihetsberövande. Närbild av polis i uniform. Texten poliisi polis syns på bröstet och på överarmen finns polisens emblem bestående av ett svärd och ett krönt lejonhuvud. Bild: Paulus Markkula / Yle Polis,poliser,straff,brott

Polisen i sydvästra Finland har gripit en man som misstänks ligga bakom en ung kvinnas försvinnande i Åbo i november. Det skriver polisen på sin webbsida (på finska). Mannen greps förra onsdagen.

Egentliga Finlands tingsrätt häktade mannen lördagen den 17 januari. Han är på sannolika skäl är misstänkt för bland annat grovt frihetsberövande. Mannen är runt 50 år gammal och bosatt i sydvästra Finland. Han har erkänt brottet.

Det var den 8 november som den 18-åriga kvinnan försvann i Åbo. Hon hittades tre dagar efter försvinnandet.

Polisen tackar medborgarna för alla tips som har skickats in under brottsundersökningen.

Polisen fortsätter nu med förundersökningen i fallet, och kan av undersökningstekniska skäl inte kommentera saken mer i nuläget. Polisen önskar också att de involverade personernas privatliv respekteras när fallet diskuteras offentligt.