Hoppa till huvudinnehåll

Skyttekungen flyttar till Vasa – Kalle Multanen klar för VPS

Arkivbild på Kalle Multanen som förra säsongen representerade KPV.
Kalle Multanen har tidigare bland annat spelat för KPV. Arkivbild på Kalle Multanen som förra säsongen representerade KPV. Bild: Matti Raivio/All Over Press Kalle Multanen

Kalle Multanen är den främste målgöraren i division 1 genom tiderna. Nu ska han försöka se till att det blir målexplosion även i Vasa. Anfallaren har skrivit på för två säsonger med VPS.

Kalle Multanen tränade med VPS redan under förra sommaren men då lyckades parterna inte enas om ett kontrakt, och anfallaren valde i stället att skriva på för den italienska klubben Igea 1946.

Men nästa säsong drar Multanen på sig den svartvitrandiga tröjan. VPS presenterade i dag anfallaren som det senaste nyförvärvet.

– Jag hade en bra tid här i somras och det var nära att jag skulle ha anslutit mig till laget då. Jag kommer hit eftersom vi har ett lag som kan vinna och kämpa om avancemang, säger Multanen på klubbens webbplats.

31-årige Multanen är har gjort 98 mål i division 1 under sin karriär och är den främste målskytten genom tiderna på den serienivån. Han vann skytteligan i division 1 säsongerna 2014, 2015 och 2017.

– Vi får en erfaren och högklassig spelare, säger VPS-tränaren Jukka Karjalainen.

Kalle Multanens kontrakt sträcker sig över de två kommande säsongerna. Multanen har tidigare spelat för klubbar som Haka, Ilves, FC Lahti, KPV och KTP.

Läs också