Hoppa till huvudinnehåll

SFP:s Eva Biaudet ger sig in i borgmästarkampen i Helsingfors: "Politiken utan SFP är som caffelatte utan kaffe"

En kvinna med axellångt blondt hår ser in i kameran och ler. Bakgrunden är vit, hon har glasögon med mörka bågar på sig och en görnblommig skjorta som syns vid axlarna.
Biaudet säger att hon vill jobba för en liberal och inkluderande huvudstad då hon meddelar att hon ställer sig till förfogande då SFP väljer borgmästarkandidat. Bild: Riksdagen. En kvinna med axellångt blondt hår ser in i kameran och ler. Bakgrunden är vit, hon har glasögon med mörka bågar på sig och en görnblommig skjorta som syns vid axlarna. Bild: Kimmo Brandt / Compic / Eduskunta riksdagsledamöter,Eva Biaudet

Svenska folkpartiets Eva Biaudet ställer sig till förfogande då partiet väljer borgmästarkandidat inför kommunalvalet senare i vår, det meddelar partiet i ett pressmeddelande på måndag kväll.

Biaudet säger i pressmeddelandet att hos anser att politiken i Helsingfors är “i ett vägskäl” och att hon vill ”jobba för en liberal, öppen och inkluderande huvudstad”.

Biaudet har jobbat som riksdagsledamot för partiet i två omgångar, först åren 1991-2006 och nu igen från år 2015 och framåt. Dessutom har hon suttit som omsorgsminister i Paavo Lipponens regering åren 1999-2003.

Biaudet uppger även i pressmeddelandet att partiet är ”bra på kompromisser som alla kan leva med” och att hon ser SFP:s roll i Helsingforspolitiken som viktig.

Tävlar med stora namn

Tävlingen om borgmästarposten tog fart då sittande borgmästare Jan Vapaavuori (Saml) meddelade att han inte ämnar ställa upp för omval.

De grönas Anni Sinnemäki har gett sig in i tävlingen om posten, det har också Sannfinländarnas Jussi Halla-aho, SDP:s Nazima Razmyar och Paavo Arhinmäki från Vänsterförbundet.

Övriga kandidater som meddelat intresse är Mika Ebeling (KD), Harry Harkimo (Rörelse Nu) samt Tiina Anhava (Blå).

Valdagen är 18 april.

Läs också