Hoppa till huvudinnehåll

Zlatan Ibrahimovic tvåmålsskytt för serieledande AC Milan – svensken tvåa i skytteligan, trots flera missade matcher

Zlatan gör 2–0-målet mot Cagliari.
Zlatan gör 2–0-målet mot Cagliari. Zlatan gör 2–0-målet mot Cagliari. Zlatan Ibrahimović,AC Milan

Den evigt unge svenske anfallaren Zlatan Ibrahimovic var matchens segerarkitekt när AC Milan vann över Cagliari med 2–0 borta på Sardinien. Ibrahimovic gjorde båda målen och är på delad andra plats i skytteligan med tolv mål – på bara åtta matcher.

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att imponera i AC Milan. I måndagskvällens bortamatch mot Cagliari var han tillbaka i öppningselvan efter en paus på sju veckor, och matchen hann inte bli ens sju minuter gammal när den 39-årige svensken förde upp AC Milan i ledning.

Ibrahimovic fälldes i straffområdet – ganska enkelt, kan tyckas – varpå domaren visslade för straff. Den förvaltade han själv och lurade Cagliarimålvakten Alessio Cragno som hoppade åt fel hål.

Målet innebär att Ibrahimovic nu nätat i alla matcher den här säsongen när han varit med i öppningselvan.

Sitt andra mål sköt han i den 52:a minuten efter att snyggt ha förvaltat en precis passning av Davide Calabria. Först flaggades det för offside, men efter VAR-beslut godkändes målet.

Matchens höjdpunkter kan ses via denna länk.

– Trots att jag vid det här laget känner honom rätt bra fortsätter han att överraska mig. Vi måste förvänta oss det bästa möjliga av honom, men i dag gjorde han ännu mera, säger AC Milans coach Stefano Pioli enligt Sky Sports.

– Han är en mästare i allt han gör. Tack vare hans comeback har vi flera taktiska möjligheter vilket gör oss väldigt glada, säger Pioli.

Osannolik måltakt

Totalt har Ibrahimovic spelat åtta matcher under säsongen 2020–2021 och stått för makalösa tolv mål, en målmängd som han delar med Lazios Ciro Immobile och Inter Milans Romelu Lukaku – som spelat 16 respektive 17 matcher.

Ledningen i skytteligan innehas av Juventus eminente Cristiano Ronaldo med 15 baljor, men även han har spelat klart mera än Ibrahimovic, 14 matcher hittills.

Ibrahimovic gjorde sin första sejour i AC Milan åren 2010–2012, men sedan han anslöt till klubben i januari i fjol har han mäktat med fantastiska 22 mål på 26 matcher. Av dessa matcher har AC Milan bara förlorat två.

Som det nu ser ut är det Milanoklubbarna som gör upp om Scudetton i år. AC Milan toppar tabellen i Serie A med 43 poäng på 18 matcher medan Inter Milan är tvåa med 40 poäng på lika många matcher.

Om AC Milan vinner scudetton skulle det vara Ibrahimovics sjunde Serie A-mästerskap, eller egentligen sjätte eftersom Juventus blev av med ligatiteln säsongen 2005–2006 på grund av den så kallade Calciopoliskandalen.

Napoli är trea med 34 poäng på 17 matcher, följt av Roma med 34 poäng på 18 matcher och regerande mästarlaget Juventus – som vunnit de nio senaste italienska mästerskapen – med 33 poäng på 17 matcher.

Cagliari återfinns på plats 17 av 20 lag.

Läs också