Hoppa till huvudinnehåll

Tre döda och över tio skadade efter kraftig gasexplosion i Madrid

Ett flervårningshus i centrum av Madrid förstördes i en explosion 20.1
Flera våningar i komplexet, som ägs av en församling, skadades. Ett flervårningshus i centrum av Madrid förstördes i en explosion 20.1 Bild: AFP / Lehtikuva Madrid,Spanien,Explosion

I Spaniens huvudstad Madrid har en kraftig explosion inträffat under eftermiddagen. Enligt en regeringsrepresentant orsakades olyckan av en gasläcka.

Åtminstone tre personer har dött till följd av explosionen, och elva har skadats. En av de skadade är allvarligt skadad.

Enligt borgmästare Jose Luis Martinez-Almeida har en 85-årig kvinna och en man vars ålder är okänd dött. Det tredje dödsoffret är fortfarande under rasmassorna.

Explosionen inträffade i stadens centrum vid tretiden, lokal tid. Av bilder från olycksplatsen att döma har fyra till fem våningar totalförstörts.

Byggnaden ägs av kyrkan, och fungerar bland annat som lärocenter för präster. Tidigare rapporterades om tre kollapsade våningar, men skadorna verkar alltså större än så. Uppgifterna varierar fortfarande i det här skedet.

Nio brandbilar och elva ambulanser ryckte ut till olycksplatsen och polisen spärrade av området.

Byggnaden ligger granne med ett åldringshem och en skola men ingen skadades i de byggnaderna, trots att de överöstes med stenbitar. Kring 15 bilar längs med gatan fick däremot betydande skador av explosionen.

Källor: Reuters, AFP, RTVE, EL PAIS

Uppdaterad 20.1.2021 klockan 20.05 med ny dödssiffra och orsaken till explosionen.

Läs också