Hoppa till huvudinnehåll

Åbos stadsdirektör Minna Arve vill bli borgmästare i Åbo

minna arve i vårväder utomhus
Åbos stadsdirektör Minna Arve. minna arve i vårväder utomhus Bild: Paula Collin / Yle Minna Arve

Åbos stadsdirektör Minna Arve (Saml) ställer sig till förfogande som borgmästarkandidat i Åbo. Arve meddelade om sitt beslut på Twitter i dag.

Samlingspartiet har inte hittills meddelat sin kandidat för posten, medan de andra partierna redan har gjort det.

Följande borgmästarkandidater har redan anmält sig till förfogande för posten: Elina Rantanen (De Gröna), Aki Lindén (SDP), Sasu Haapalainen (Vf), Mikael Miikkola (Sannf), Terhi Vörlund-Wallenius (SFP) och Jarmo Laivoranta (C).

Efter vårens kommunalval kommer Åbo stadsfullmäktige att utse Åbos första borgmästare. Valet gynnar de större partierna, eftersom det parti som får flest röster får posten. I det senaste kommunalvalet var Samlingspartiet, De gröna och Socialdemokraterna de största partierna i Åbo.