Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Herrarnas distanslopp är bäddat för säkra skyttar – den norska dominansen kan brytas

Världscupen i skidskytte fortsätter i dag med herrarnas distanslopp i Anterselva. I gårdagens damtävling blev det en hel del överraskningar och samma trend kan fortsätta i herrtävlingen. Är den norska dominansen bruten eller kommer norrmännen tillbaka efter en svacka i Oberhof?

Kl. 14.10 Herrar distans 20 km

Säsongens första distanslopp slutade i norsk dubbelseger med Lægreid som överraskningssegrare före Johannes Bø. Men nu på hög höjd i Anterselva kommer de två garanterat att utmanas på allvar.

Damdistansen visade att ett säkert skytte är nyckeln till framgång. Men den höga höjden gör skyttet till en utmaning. Nu har herrarna haft en extra dag jämfört med damerna att acklimatisera sig till den höga höjden. Syns det i skyttet?

Nu då VM närmar sig börjar också de idrottare kliva fram som haft VM som det stora målet för säsongen. Aleksander Loginov, Jakov Fak, Ondrej Moravec och säkra skytten Simon Eder kommer att figurera högt i resultatlistorna. Även fransmännen och tyskarna har höjt nivån ju närmare vi kommit säsongens höjdpunkt.

För den finländska trion Tero Seppälä, Olli Hiidensalo och Tuomas Harjula ligger chanserna till framgång i säkert skytte. Harjula skrällde i säsongsöppningen i Kontiolax med en fjortonde plats i distansloppet. Det är fortfarande säsongens bästa finländska placering. Kan han skrälla en gång till?

Läs också