Hoppa till huvudinnehåll

Störtloppet i Kitzbühel bjöd igen på fasliga krascher – landsmannen till segraren Beat Feuz skadade sig svårt i "världens farligaste backe"

Två svåra krascher präglade dagens störtlopp i Kitzbühel. På den svåra och farliga banan kraschade schweizaren Urs Kryenbühl endast några meter från målet och skadade sig illa. Lite tidigare hade USA:s Ryan Cochran-Siegle kört i full fart rakt in i skyddsnätet, men han kom undan med lindrigare skador.

Kryenbühls krasch kom efter det sista långa hoppet där han tappade kontrollen totalt. Schweizaren blev liggade i snön och kunde inte resa sig med egna krafter.

Kryenbühl fördes med helikopter till sjukhus, men ännu finns ingen information om hur allvarliga skadorna är. Allting tyder ändå på att det kan handla om svåra skador.

Också USA:s Ryan Cochran-Siegle åkte in i skyddsnätet med en så hård fart att tävlingen var avbruten i en lång stund. Cochran-Siegle skadades lyckligtvis ändå inte allvarligt i kraschen, men preliminära uppgifter talar om en lindrig axelskada.

Se video på kollissionerna genom att klicka på artikelns huvudbild!

Feuz äntligen snabbast i Kitzbühel

Schweizaren Beat Feuz var snabbast i den långt utdragna tävlingen.

Feuz, som är världsmästare i störtlopp från VM 2017 samt olympisk medaljör i grenen, åkte som femte man och tog ledningen klart.

Beat Feuz
Segraren Feuz. Beat Feuz Bild: imago images/Eibner Europa/ All Over Press Beat Feuz

Den stora utmanaren var österrikaren Matthias Meyer som är grenens olympiska mästare från Sotji 2014, och olympisk mästare i super-G från 2018. Meyer bjöd Feuz på gott motstånd, men fick ge sig med 0,16 sekunder.

Den regerande världsmästaren i super-G, Italiens Dominik Paris, var loppets trea en dryg halv sekund långsammare än Feuz.

För Feuz var fredagens tävling hans fjortonde seger i världscupen, och den elfte i störtlopp. Samtidigt var det hans första seger i den mest prestigefyllda störtloppsbanan i världen.

Tävlingarna i Kitzbühel fortsätter i morgon med ett nytt störtlopp på den klassiska Hahnenkamm-banan. På söndag åker herrarna super-G.

Dagens lopp ersatte det störtlopp som ursprungligen skulle ha körts i Wengen tidigare i januari.