Hoppa till huvudinnehåll

Vasa Sport frågar sig om det finns en framtid i ligan: "Varje match utan publik kostar oss 75 000 euro"

Sport-spelare jublar på isen.
Finns det en framtid för ligahockeyn i Vasa? Sport-spelare jublar på isen. Bild: Lehtikuva ishockey,Vasa Sport

Ligahockeyns framtid i Vasa: Att vara eller inte vara? Det frågar sig Vasa Sports styrelseordförande Heikki Hiltunen och klubbens vd Tomas Kurtén. Nu måste man hitta lösningar när omsättningen sjunker kraftigt.

Vasa Sport orienterar för tillfället i en mycket dimmig terräng, konstaterar Hiltunen och Kurtén på klubbens webbsidor.

"Omsättningen sjunker kraftigt, försiktigt räknat kan vi säga att varje match som spelas utan publik kostar oss cirka 75 000 euro", skriver de på webbplatsen.

Nu måste man hitta lösningar som säkrar ligahockeyns framtid i Vasa.

"Här behöver vi hela regionens och örngemenskapens deltagande", fortsätter Hiltunen och Kurtén.

Närmaste månaderna kritiska

Hiltunen och Kurtén menar att de närmaste månaderna är kritiska nu då restriktionerna omöjliggör klubbens kärnverksamhet.

"Vi tar inte ställning till myndighetsbesluten, vi konstaterar bara hur de påverkar vår verksamhet och vad de kan leda till. Ifall vi vill att denna saga ska ha ett lyckligt slut behöver vi ett stort stöd från staten, staden, regionens företag och Sports gemenskap".

Nyrenoverad arena

Sports senaste fyra drabbningar har slutat med förlust. Före det hade laget en fyra matcher lång vinstsvit. Just nu parkerar man på elfte plats av femton.

Arenan på Kopparön är nyrenoverad och utbyggd och togs i bruk under pågående säsong. Den har hittills bara sett sju matcher med publik på läktarna.

Sport gjorde sin första säsong i ligan säsongen 1975-76. Sedan skulle det dröja ända till säsongen 2014-15 före man igen spelade på den högsta nivån, när ligan via ett så kallat kabinettbeslut såg till att Sport fick en plats i ligan.

Läs också