Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Finland jagar bästa stafettplaceringen på 17 år

Världscupen i skidskytte fortsätter i dag med herrarnas stafett och damernas masstart i Anterselva. I stafetten har de finländska herrarna överraskat positivt i säsongens tidigare lopp och kan skrälla om de får allt att stämma.

Herrarnas stafett masstart

Klockan 16.00 på Arenan (klockan 19.05 i TV2)

De finländska herrarna har kämpat om topplaceringar i säsongens stafetter. De två senaste stafetterna har resulterat i tiondeplatser. Nu går man in för att ta den bästa placeringen på 17 år. I Ruhpolding 2004 slutade herrarna på åttonde plats.

Med Tuomas Harjula och Tero Seppälä på de två första etapperna torde laget igen hållas med i tätstriden. Om Jaakko Ranta och Olli Hiidensalo klarar sig utan reservpatroner kan herrarna bjuda på en riktig skräll.

Norge, Tyskland, Frankrike och Ryssland kommer att kämpa om segern i stafetten. Framförallt Ryssland, som har varit fyra i säsongens alla tre stafetter, är garanterat taggat på att äntligen få stiga upp på prispallen.

Sverige hade inte riktigt flyt i stafetten i Oberhof och de svenska herrarna hade det också motigt i distansloppet. Men då det handlar om stafett brukar de blågula tända till.

Läs också