Hoppa till huvudinnehåll

Laine tackar fans, tränare och lagkamrater efter fyra år i Winnipeg – bästa vännen känslosam: ”Har varit bröder sedan dag ett”

Patrik Laine och Nikolaj Ehlers firar ett mål.
Patrik Laine och Nikolaj Ehlers har varit goda vänner i flera år. Patrik Laine och Nikolaj Ehlers firar ett mål. Bild: Terrence Lee/Icon Sportswire NHL,ishockey,Patrik Laine,Nikolaj Ehlers

Det blev bara en match för Patrik Laine i Winnipeg den här säsongen. Från och med nu tillhör han Columbus Blue Jackets. ”Jag är redo att börja jobba och vara en del av den här organisationen”, skriver Laine på sociala medier.

På lördagskvällen blev det klart att Patrik Laine har gjort sitt i Winnipeg Jets och att karriären fortsätter i Columbus Blue Jackets. Laine ingick i en trejd där Pierre-Luc Dubois går i motsatt riktning.

Laine har ännu inte gett några intervjuer efter klubbytet men på sociala medier beskriver han sina känslor.

”När jag kom till Winnipeg som 18-åringen visste jag inte vad jag skulle förvänta mig. Det blev snabbt tydligt att den här staden älskar ishockey mer än något annat. Jag kunde inte ha bett om mer lojala och passionerade fans. Tack till alla som tog emot mig och fick min familj att känna oss välkomna”, skriver han.

Laine skickar också ett tack till klubben som draftade honom som andra spelare 2016.

”Ni gav mig möjlighet att leva drömmen. Jag uppskattar allt som alla tränare och staben har gjort för mig. Och till alla mina lagkamrater, det har varit en ära att spela med er”, skriver han.

Laines skada gör att det är osäkert när han kan debutera för sin nya klubb men han ska snart flytta till Columbus där han till en början kommer att sitta i karantän.

”Jag är redo att börja jobba och vara en del av den här organisationen. Blue Jackets-fans gör er redo”, skriver han.

Ehlers: En kille jag kommer att sakna väldigt mycket

Nikolaj Ehlers har hört till Laines närmaste vänner i Winnipeg och han tycker det är synd att finländaren lämnar klubben.

– Det här är den svåra delen av verksamheten. Vi har varit bröder sedan dag ett så det här är inte roligt. Vi har alltid skämtat med varandra och varit rumskamrater i flera år. Det är tufft.

– Han är en kille som jag kommer att sakna väldigt mycket. Vi måste ändå fortsätta som vanligt och vinna nästa match, säger dansken på en presskonferens.

Samtidigt som Winnipeg tappar Laine så får man in ett nytt ansikte i omklädningsrummet då Pierre-Luc Dubois nu är Jets-spelare.

– Alla vet att han är en bra spelare, en stor kille som är väldigt smart. Det ska bli roligt att ha honom i laget, säger Ehlers.

Läs också