Hoppa till huvudinnehåll

Stor spelaraffär i NHL – Patrik Laine flyttar till Columbus Blue Jackets

Patrik Laine i Winnipeg.
Patrik Laine i Winnipeg. Bild: AFP / Lehtikuva Patrik Laine

Ryktena har florerat den senaste tiden och på lördagskvällen blev det verklighet. Patrik Laine och Pierre-Luc Dubois byter klubbar med varandra. Laines arbetsgivare är från och med nu Columbus Blue Jackets.

Pierre-Luc Dubois har öppet deklarerat att han inte vill stanna kvar i Columbus Blue Jackets och i torsdags gjorde han en riktigt loj insats mot Tampa Bay.

Enligt nordamerikanska källor fick Columbus GM Jarmo Kekäläinen nog efter den matchen och satte igång en affär. Winnipeg ska ha legat bäst till och nu är affären klar.

Winnipeg byter bort målsprutan Patrik Laine mot Dubois. I affären ingår även Jack Roslovic som flyttar med Laine till Columbus. Winnipeg får också ett val i den tredje rundan i draften 2022.

”Vi har prioriterat att förstärka offensiven och med Laine och Roslovic har vi uppnått det. Patrik är en spelare som vi känner väldigt bra och på kort tid har han blivit en av ligans bästa målskyttar”, säger Kekäläinen på klubbens webbplats.

Laine har gjort 140 mål och 110 passningspoäng på 306 matcher i NHL. Han inledde årets säsong med två mål och en assist i premiären men har sedan dess varit skadad.

När Laine kan göra debut för sin nya klubb är fortfarande oklart. Hans skada utvärderas dag för dag.

Patrik Laines nuvarande kontrakt löper ut efter den här säsongen medan Pierre-Luc Dubois tecknade ett tvåårigt avtal för några veckor sedan.

Hoppa över Twitterpostning

  • Live kl. 14.55: Regeringen svarar på frågor från studerande om coronaläget

    Talar om välbefinnande och framtidsutsikter.

    Regeringen vänder sig till studenterna med framtidshopp i dystra coronatider. När kan studenterna återvända till högskolorna, när nås de av vaccinet och finns det några jobb under studietiden och efter examen? Det kan bli frågor vid dagens coronainfo för studerande klockan 15. Svenska Yle streamar och rapporterar direkt.

  • Förslaget på en bro över järnvägen i Hangö norra röstades ner

    Plankorsningen i Hangö norra borde bli säkrare.

    Plankorsningen över järnvägen i Hangö norra borde rivas och ersättas med en mer trafiksäker lösning då Hangö-Hyvingebanan elektrifieras. Det anser Trafikledsverket som erbjuder sig att dela på kostnaderna med staden. Men majoriteten i stadsstyrelsen vill annorlunda.

Läs också