Hoppa till huvudinnehåll

Boris Johnson blev uppringd av Joe Biden – ses som ett tecken på att banden blir starkare igen

Ett bildmontage med en bild på USA:s president Joe Biden och Storbritanniens premiärminister Boris Johnson.
Boris Johnson ska ha varit den tredje statsledaren att bli uppringd av Joe Biden. Ett bildmontage med en bild på USA:s president Joe Biden och Storbritanniens premiärminister Boris Johnson. Bild: Lehtikuva/AFP (Bildmontage) Joe Biden,Boris Johnson

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson är uppenbarligen den första europeiska ledaren som blivit uppringd av USA:s nya president Joe Biden.

Biden ringde till Johnson sent på lördag kväll Londontid, och enligt brittiska medier var Johnson den första europeiska ledaren att bli kontaktad per telefon.

Enligt The Telegraph är detta ett tecken på ländernas långvariga starka bilaterala band och en signal om att banden ska ytterligare förstärkas.

Johnson nöjd efter samtalet

Strax efter samtalet skrev Johnson på Twitter att han ser fram emot ett ånyo fördjupat brittiskt-amerikanskt samarbete kring frågor som främjar en grön och hållbar återhämtning efter pandemin.

Biden och Johnson uppges ha talat med varandra i 35 minuter om olika ärenden, bland annat ett möjligt frihandelsavtal.

Biden inledde sin telefonrunda i fredags med att ringa till grannländernas ledare. Först ringde han till Kanadas premiärminister Justin Trudeau och sedan till Mexikos president Andres Manuel Lopez Obrador.