Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Upplagt för överraskningar i herrarnas masstart

Världscupen i skidskytte fortsätter i dag med herrarnas masstart och damernas stafett i Anterselva. Tävlingsveckan har redan bjudit på flera överraskningar. Kan nya namn skrälla i dagens tävlingar?

Klockan 13.40 på Arenan (klockan 15.15 i TV2): Damernas stafett

De norska damerna har varit svårslagna i stafetterna de senaste säsongerna. Men den här säsongen har de haft överraskande stora problem.

Veckans tävlingar i Anterselva har varit besvärliga för de norska stjärnorna. Om de inte får skyttet att fungera kan det igen bli en blygsam norsk stafettinsats.

Då även de svenska damerna har haft det motigt i Anterselva öppnar det upp för de övriga. Tyskland och Frankrike får agera favoriter, men de ryska damerna har höjt sin nivå med jättekliv nu då VM närmar sig. De ryska damerna kan till och med ta hem segern.

För Finlands kvartett Suvi Minkkinen, Mari Eder, Venla Lehtonen och Erika Jänkä skulle det gälla att ta modell av herrarnas stafettinsats i går. Då en del nationer sparar på sina bästa åkare finns chansen att klämma sig in bland de tio främsta.

Klockan 16.00: Herrarnas masstart

Masstarterna har varit intressanta tävlingar med flera överraskningar. Efter en tre veckor lång tävlingscirkus börjar tröttheten synas hos idrottarna. I masstarten finns igen utrymme för överraskningar.

En del valde att stå över stafetten i går för att spara på krafterna till dagens masstart. Lukas Hofer var en av dem som nu får starta med fräscha ben. Utvilade Hofer, som haft en uppåtgående formkurva, kan på hemmaplan vara svårslagen.

Benjamin Weger stod också över stafetten och går som utvilad in och kämpar om en ny pallplacering. Av svenskarna verkar Martin Ponsiluoma vara starkast för tillfället. Ponsiluoma var tvåa i masstarten i Hochfilzen och har definitivt farten som krävs för seger.

Norge, Tyskland och Frankrike har tung arsenal att slänga in i masstarten och vem som helst har kapacitet till att vinna. Med ett dussin segerkandidater kommer masstarten att bli en riktig rysare.

Läs också