Hoppa till huvudinnehåll

Rysslands tränare fördömer Bolsjunovs beteende men har förståelse för irritationen: "Vad borde Aleksandr ha gjort då han blev utan utrymme – hoppat över staketet?"

Aleksandr Bolsjunov tappade fattningen på upploppet.
Aleksandr Bolsjunov tappade fattningen på upploppet. Aleksandr Bolsjunov tappade fattningen på upploppet. Bild: Lehtikuva / Jussi Nukari Aleksandr Bolsjunov,Joni Mäki

Det var heta känslor i målområdet i Lahtis efter att Joni Mäki besegrat Aleksandr Bolsjunov i herrstafetten. Den ryske stjärnan attackerade finländaren efter målgång och det ryska laget diskvalificerades. Rysslands tränare Markus Cramer tycker att Bolsjunov inte fick en chans att utmana om andraplatsen.

Tysken Markus Cramer har i många år varit tränare för det ryska landslaget. Han gillade inte Joni Mäkis agerande på målrakan i Lahtis.

– Vad borde Aleksandr ha gjort då han blev utan utrymme? Borde han ha hoppat över staketet?

– Tidigare har det sagts att skidåkaren som är före måste hålla sin linje. Nu sägs det plötsligt att den som är före får välja sin linje.

– Jag förstår inte att man kan förklara det hela på två olika sätt. Jag tycker inte att diskvalificeringen är berättigad.

Arkivbild på tysken Markus Cramer som tränar det ryska landslaget.
Arkivbild på tysken Markus Cramer som tränar det ryska landslaget. Arkivbild på tysken Markus Cramer som tränar det ryska landslaget. Bild: EPA/PETER SCHNEIDER Aleksandr Bolsjunov,Markus Cramer

Cramer hoppas på att Bolsjunov får tävla i Falun om en vecka.

– Jag förstår att Aleksandr är arg. Aleksandr vill bara vinna. Känslorna och adrenalinet spelade in.

– Diskvalificering är det tuffaste straffet man kan få. Jag hoppas nu att det här är slutbehandlat, sa Cramer.

Källa: STT

Läs också